San Marino

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
0
Континентот
Европа
Површина (km2)
61
Соседните земји
Italy Главен град : Rome

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
29,615
Јазици
Италијански(Главна)
Religion
0

ECONOMIE

Валута
Евра
Валутен код ISO3
EUR
Стапка на (Euro/Euro)
1 (16 January 2019)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
SM
Телефон Индекс
378
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон :
Фреквенција :
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
0
Metric
0
Health
0
Budget
0
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :