Italy

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
république parlementaire
Континентот
Европа
Површина (km2)
301,336
Соседните земји
Austria Главен град : Vienna
Switzerland Главен град : Berne
France Главен град : Paris
Slovenia Главен град : Ljubljana
San Marino Главен град : San Marino
Vatican City (Holy See) Главен град : Vatican

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
60,017,677
Јазици
Каталонски
Corsican
Германски
Франција
Италијански(Главна)
Sardinian
Словенија
Religion
90% catholiques, 10% protestants, juifs, musulmans

ECONOMIE

Валута
Евра
Валутен код ISO3
EUR
Стапка на (Euro/Euro)
1 (19 July 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
IT
Телефон Индекс
39
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 230 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
passeport
Metric
SI
Health
pas d'obligation
Budget
repas : 20-45€
chambre : 80-200€
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :