Australia

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
Etat fédéral (Commonwealth)
Континентот
Океанија
Површина (km2)
7,692,024
Соседните земји

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
22,585,093
Јазици
Англиски јазик(Главна)
Religion
25,8% catholiques, 18,7% anglicans, 5,7% Eglise un

ECONOMIE

Валута
Австралискиот долар
Валутен код ISO3
AUD
Стапка на (Australian Dollar/Euro)
1.5794 (19 July 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
AU
Телефон Индекс
61
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 240 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
visa obligatoire (électronique)
Metric
SI
Health
pas d'obligation
Budget
repas : 13-20€
chambre : 60-120€
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :