Egypt

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
régime présidentiel autoritaire
Континентот
Африка
Површина (km2)
1,002,000
Соседните земји
Israel Главен град : Jerusalem
Libya Главен град : Tripoli
Sudan Главен град : Khartoum

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
82,079,636
Јазици
Арапски(Главна)
Англиски јазик
Франција
Religion
90%musulmans, 9% coptes

ECONOMIE

Валута
Египетска фунта
Валутен код ISO3
EGP
Стапка на (Egyptian Pound/Euro)
20.402093197109 (16 January 2019)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
EG
Телефон Индекс
20
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 220 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
visa obligatoire
Metric
SI
Health
pas d'obligation
Budget
repas : 15-75 EGP
chambre : 120-600 EGP
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :