French Guiana

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
DOM France
Континентот
Јужна Америка
Површина (km2)
0
Соседните земји
Brazil Главен град : Brasília
Suriname Главен град : Paramaribo

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
232,223
Јазици
Франција(Главна)
Religion
catholiques

ECONOMIE

Валута
Евра
Валутен код ISO3
EUR
Стапка на (Euro/Euro)
1 (22 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
GF
Телефон Индекс
594
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 220 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
passeport
Metric
SI
Health
fièvre jaune
Budget
40-50€
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :