French Polynesia

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
démocratie parlementaire
Континентот
Океанија
Површина (km2)
4,000
Соседните земји

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
267,913
Јазици
Франција(Главна)
Tahitian
Religion
protestants, catholiques

ECONOMIE

Валута
ОПР франк
Валутен код ISO3
XPF
Стапка на (CFP Franc/Euro)
119.33174 (18 January 2019)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
PF
Телефон Индекс
689
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон :
Фреквенција :
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
passeport
Metric
SI
Health
dengue
Budget
repas : 11-21€
chambre: 50-100€
Season
Wildlife
Flora
Tosee
Erreur : SQLSTATE[08004] [1040] Too many connections