Netherlands

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
monarchie constitutionnelle, régime parlementaire
Континентот
Европа
Површина (km2)
37,354
Соседните земји
Belgium Главен град : Brussels
Germany Главен град : Berlin

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
16,463,879
Јазици
Western Frisian
Холандија(Главна)
Religion
30% catholiques, 20% protestants, 6% musulmans

ECONOMIE

Валута
Евра
Валутен код ISO3
EUR
Стапка на (Euro/Euro)
1 (19 July 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
NL
Телефон Индекс
31
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 230 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
passeport
Metric
SI
Health
pas d'obligation
Budget
repas : 6-20€
chambre : 50-90€
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :