Belgium

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
monarchie constitutionnelle parlementaire
Континентот
Европа
Површина (km2)
30,528
Соседните земји
Germany Главен град : Berlin
France Главен град : Paris
Luxembourg Главен град : Luxembourg
Netherlands Главен град : Amsterdam

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
10,918,405
Јазици
Германски
Франција(Главна)
Холандија
Religion
75% catholiques

ECONOMIE

Валута
Евра
Валутен код ISO3
EUR
Стапка на (Euro/Euro)
1 (22 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
BE
Телефон Индекс
32
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 230 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
passeport
Metric
SI
Health
pas d'obligation
Budget
repas : 10-25€
chambre : 40-70€
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :