Germany

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
république fédérale, régime parlementaire
Континентот
Европа
Површина (km2)
357,114
Соседните земји
Austria Главен град : Vienna
Belgium Главен град : Brussels
Switzerland Главен град : Berne
Czech Republic Главен град : Prague
Denmark Главен град : Copenhagen
France Главен град : Paris
Luxembourg Главен град : Luxembourg
Netherlands Главен град : Amsterdam
Poland Главен град : Warsaw

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
81,471,834
Јазици
Германски(Главна)
Religion
34% catholiques, 34% protestants, 3,7% musulmans

ECONOMIE

Валута
Евра
Валутен код ISO3
EUR
Стапка на (Euro/Euro)
1 (16 January 2019)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
DE
Телефон Индекс
49
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 230 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
passeport
Metric
SI
Health
pas d'obligation
Budget
repas : 10-25€ chambre : 80-150€
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :