Pakistan

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
république islamiste
Континентот
Азија
Површина (km2)
796,095
Соседните земји
Afghanistan Главен град : Kabul
People's Republic of China Главен град : Beijing
India Главен град : New Delhi
Iran Главен град : Tehran

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
175,790,659
Јазици
Англиски јазик
Panjabi
Pushto
Sindhi
Urdu (Главна)
Religion
97% musulmans

ECONOMIE

Валута
Пакистан рупија
Валутен код ISO3
PKR
Стапка на (Pakistan Rupee/Euro)
153.41416245165 (22 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
PK
Телефон Индекс
92
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 220 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
visa obligatoire
Metric
SI
Health
Choléra, dengue, dysenterie, hépatites, paludisme,
Budget
repas : 4-9€
chambre : 11-22€
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :