Afghanistan

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
république
Континентот
Азија
Површина (km2)
652,090
Соседните земји
People's Republic of China Главен град : Beijing
Iran Главен град : Tehran
Pakistan Главен град : Islamabad
Tajikistan Главен град : Dushanbe
Turkmenistan Главен град : Ashgabat
Uzbekistan Главен град : Tashkent

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
32,738,376
Јазици
Персискиот(Главна)
Pushto
Turkmen
Uzbek
Religion
85% musulmans sunnites, 15% musulmans chiites

ECONOMIE

Валута
Авганистан
Валутен код ISO3
AFN
Стапка на (Afghani/Euro)
85.625445026178 (18 January 2019)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
AF
Телефон Индекс
93
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 220 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
0
Metric
SI
Health
0
Budget

chambre : 10-50€
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :