Republic of Korea

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
démocratie présidentielle
Континентот
Азија
Површина (km2)
99,828
Соседните земји

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
50,059,999
Јазици
Англиски јазик
Кореја(Главна)
Religion
19,7% protestants, 6,6% catholiques, 23,2% bouddhi

ECONOMIE

Валута
Освои
Валутен код ISO3
KRW
Стапка на (Won/Euro)
1296.11 (22 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
KR
Телефон Индекс
82
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 220 V
Фреквенција : 60 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
Passeport
Metric
SI
Health
pas d'obligation
Budget
repas : 12-25 KRW
chambre : 70-142 KRW
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :