Democratic People's Republic of Korea

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
0
Континентот
Азија
Површина (km2)
120,538
Соседните земји
People's Republic of China Главен град : Beijing
Republic of Korea Главен град : Seoul
Russia Главен град : Moscow

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
23,479,089
Јазици
Кореја(Главна)
Religion
0

ECONOMIE

Валута
Освои Северна Кореја
Валутен код ISO3
KPW
Стапка на (Won North Korea/Euro)
1032.2822822823 (20 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
KP
Телефон Индекс
850
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон :
Фреквенција :
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
0
Metric
0
Health
0
Budget
0
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :