Albania

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
république
Континентот
Европа
Површина (km2)
28,748
Соседните земји
Greece Главен град : Athens
Montenegro Главен град : Podgorica
Macedonia Главен град : Skopje
Serbia Главен град : Belgrade

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
3,196,095
Јазици
Грчки
Албанци(Главна)
Religion
musulmans

ECONOMIE

Валута
Лек
Валутен код ISO3
ALL
Стапка на (Lek/Euro)
125.28032019332 (19 July 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
AL
Телефон Индекс
355
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 220 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
passeport
Metric
SI
Health
pas d'obligation
Budget
repas : 6-8€
chambre : 25-50€
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :