Macedonia

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
0
Континентот
Европа
Површина (km2)
25,713
Соседните земји
Albania Главен град : Tirana
Bulgaria Главен град : Sofia
Greece Главен град : Athens
Serbia Главен град : Belgrade

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
2,049,613
Јазици
Македонски(Главна)
Албанци
Србија
Турција
Religion
0

ECONOMIE

Валута
Денари
Валутен код ISO3
MKD
Стапка на (Denar/Euro)
61.156412157153 (22 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
MK
Телефон Индекс
389
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 220 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
0
Metric
0
Health
0
Budget
0
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :