Greece

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
république, régime parlementaire
Континентот
Европа
Површина (km2)
131,957
Соседните земји
Albania Главен град : Tirana
Bulgaria Главен град : Sofia
Macedonia Главен град : Skopje
Turkey Главен град : Ankara

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
10,787,690
Јазици
Грчки(Главна)
Англиски јазик
Франција
Religion
98% orthodoxes

ECONOMIE

Валута
Евра
Валутен код ISO3
EUR
Стапка на (Euro/Euro)
1 (22 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
GR
Телефон Индекс
30
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 220 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
passeport
Metric
SI
Health
pas d'obligation
Budget
repas : 15-40€
chambre : 60-150€
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :