Angola

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
Континентот
Африка
Површина (km2)
1,246,700
Соседните земји
Congo, Democratic Republic Главен град : Kinshasa
Congo Главен град : Brazzaville
Namibia Главен град : Windhoek
Zambia Главен град : Lusaka

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
20,901,811
Јазици
Португалски(Главна)
Religion

ECONOMIE

Валута
Валутен код ISO3
Стапка на (/Euro)
0 ()
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
AO
Телефон Индекс
244
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 220 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
Metric
Health
Budget
Season
Wildlife
Flora
Tosee
Erreur : SQLSTATE[08004] [1040] Too many connections