Azerbaijan

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
0
Континентот
Азија
Површина (km2)
86,600
Соседните земји
Armenia Главен град : Yerevan
Georgia Главен град : Tbilisi
Iran Главен град : Tehran
Russia Главен град : Moscow
Turkey Главен град : Ankara

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
9,099,035
Јазици
Azerbaijani (Главна)
Armenian
Руската
Religion
0

ECONOMIE

Валута
Манат
Валутен код ISO3
AZN
Стапка на (Manat/Euro)
1.9415129238795 (16 January 2019)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
AZ
Телефон Индекс
994
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 220 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
0
Metric
0
Health
0
Budget
0
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :