Georgia

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
0
Континентот
Азија
Површина (km2)
69,700
Соседните земји
Armenia Главен град : Yerevan
Azerbaijan Главен град : Baku
Russia Главен град : Moscow
Turkey Главен град : Ankara

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
4,714,816
Јазици
Azerbaijani
Armenian
Georgian (Главна)
Руската
Religion
0

ECONOMIE

Валута
Лари
Валутен код ISO3
GEL
Стапка на (Lari/Euro)
3.0822685496525 (22 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
GE
Телефон Индекс
995
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 220 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
0
Metric
0
Health
0
Budget
0
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :