Turkey

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
démocratie parlementaire
Континентот
Азија
Површина (km2)
783,562
Соседните земји
Armenia Главен град : Yerevan
Azerbaijan Главен град : Baku
Bulgaria Главен град : Sofia
Georgia Главен град : Tbilisi
Greece Главен град : Athens
Iraq Главен град : Baghdad
Iran Главен град : Tehran
Syria Главен град : Damascus

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
72,561,312
Јазици
Avaric
Azerbaijani
Kurdish
Турција(Главна)
Religion
musulmans

ECONOMIE

Валута
Нова турска лира
Валутен код ISO3
TRY
Стапка на (New Turkish Lira/Euro)
6.4544 (22 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
TR
Телефон Индекс
90
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 230 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
Passeport
Metric
SI
Health
fièvre tiphoïde
Budget
repas : 20-40 YTL
chambre : 70-150 YTL
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :