Belarus

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
démocratie autoritaire
Континентот
Европа
Површина (km2)
207,600
Соседните земји
Lithuania Главен град : Vilnius
Latvia Главен град : Riga
Poland Главен град : Warsaw
Russia Главен град : Moscow
Ukraine Главен град : Kiev

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
9,577,552
Јазици
Белоруски(Главна)
Руската
Religion
80% orthodoxes, 10% catholiques

ECONOMIE

Валута
Рубља Белорусија
Валутен код ISO3
BYR
Стапка на (Ruble Byelorussia/Euro)
2297.7313019391 (19 July 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
BY
Телефон Индекс
375
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 220 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
visa obligatoire
Metric
SI
Health
pas d'obligation
Budget
repas : 10000-20000 BYR
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :