Burundi

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
0
Континентот
Африка
Површина (km2)
27,834
Соседните земји
Congo, Democratic Republic Главен град : Kinshasa
Rwanda Главен град : Kigali
Tanzania Главен град : Dodoma

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
8,691,005
Јазици
Франција(Главна)
Rundi
Religion
0

ECONOMIE

Валута
Бурунди франк
Валутен код ISO3
BIF
Стапка на (Burundi Franc/Euro)
2008.3743122839 (22 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
BI
Телефон Индекс
257
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 220 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
0
Metric
0
Health
0
Budget
0
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :