Cambodia

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
monarchie constitutionnelle, régime parlementaire
Континентот
Азија
Површина (km2)
181,035
Соседните земји
Laos Главен град : Vientiane
Thailand Главен град : Bangkok
Vietnam Главен град : Hanoi

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
13,595,100
Јазици
Англиски јазик(Главна)
Франција
Central Khmer
Religion
96,4% bouddhistes

ECONOMIE

Валута
Рил
Валутен код ISO3
KHR
Стапка на (Riel/Euro)
4529.9103684851 (16 January 2019)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
KH
Телефон Индекс
855
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 230 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
visa obligatoire
Metric
SI
Health
attention aux maladies transmises par les piqûres
Budget
repas : 5€
chambre : 15-70€
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :