Vietnam

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
communistes, parti unique
Континентот
Азија
Површина (km2)
331,212
Соседните земји
People's Republic of China Главен град : Beijing
Cambodia Главен град : Phnom Penh
Laos Главен град : Vientiane

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
86,024,600
Јазици
Англиски јазик
Франција
Central Khmer
Виетнамски(Главна)
Кинески
Religion
80,8% athées, 9,3% bouddhistes, 6,7% catholiques

ECONOMIE

Валута
Донг
Валутен код ISO3
VND
Стапка на (Dong/Euro)
26415.654477323 (18 January 2019)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
VN
Телефон Индекс
84
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 127/220 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
formalités compliquées et visa très chers
Metric
SI
Health
vaccins contre choléra, fièvre jaune
Budget
repas : 5-15$
chambre : 20-75$
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :