Laos

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
régime de nature socialiste depuis 1975
Континентот
Азија
Површина (km2)
236,800
Соседните земји
People's Republic of China Главен град : Beijing
Cambodia Главен град : Phnom Penh
Myanmar Главен град : Nay Pyi Taw
Thailand Главен град : Bangkok
Vietnam Главен град : Hanoi

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
6,677,534
Јазици
Англиски јазик
Франција(Главна)
Lao
Religion
65% bouddhistes, 32,9% animistes

ECONOMIE

Валута
Кип
Валутен код ISO3
LAK
Стапка на (Kip/Euro)
9765.5094044815 (22 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
LA
Телефон Индекс
856
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 230 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
visa obligatoire
Metric
SI
Health
dengue, paludisme
Budget

chambre : 20-80$
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :