Djibouti

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
république
Континентот
Африка
Површина (km2)
23,200
Соседните земји
Eritrea Главен град : Asmara
Ethiopia Главен град : Addis Ababa
Somalia Главен град : Mogadishu

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
882,844
Јазици
Afar
Арапски(Главна)
Франција
Somali
Religion
94% musulman

ECONOMIE

Валута
Џибути франк
Валутен код ISO3
DJF
Стапка на (Djibouti Franc/Euro)
202.75780089153 (16 January 2019)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
DJ
Телефон Индекс
253
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 220 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
visa obligatoire
Metric
SI
Health
fièvre jaune, typhoïde
Budget
repas : 1400-2800 DJF
chambre : 5500-14000 DJ
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :