Luxembourg

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
Monarchie constitutionnelle, démocratie parlementa
Континентот
Европа
Површина (km2)
2,586
Соседните земји
Belgium Главен град : Brussels
Germany Главен град : Berlin
France Главен град : Paris

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
510,781
Јазици
Германски(Главна)
Франција
Luxembourgish
Religion
catholiques, protestants

ECONOMIE

Валута
Евра
Валутен код ISO3
EUR
Стапка на (Euro/Euro)
1 (20 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
LU
Телефон Индекс
352
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 220 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
passeport
Metric
SI
Health
pas d'obligation
Budget
repas : 20-30€
chambre : 15-50€
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :