Turkmenistan

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
Континентот
Азија
Површина (km2)
488,100
Соседните земји
Afghanistan Главен град : Kabul
Iran Главен град : Tehran
Kazakhstan Главен град : Astana
Uzbekistan Главен град : Tashkent

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
5,342,342
Јазици
Руската(Главна)
Tokelau
Uzbek
Religion

ECONOMIE

Валута
Валутен код ISO3
Стапка на (/Euro)
0 ()
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
TM
Телефон Индекс
993
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 220 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
Metric
Health
Budget
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :