Kazakhstan

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
république, régime présidentiel
Континентот
Азија
Површина (km2)
2,724,900
Соседните земји
People's Republic of China Главен град : Beijing
Kyrgyzstan Главен град : Bishkek
Russia Главен град : Moscow
Turkmenistan Главен град : Ashgabat
Uzbekistan Главен град : Tashkent

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
15,399,437
Јазици
Kazakh
Руската(Главна)
Religion
47% musulmans, 44% orthodoxes

ECONOMIE

Валута
Tenge
Валутен код ISO3
KZT
Стапка на (Tenge/Euro)
400.09116209972 (19 July 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
KZ
Телефон Индекс
76, 77
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 220 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
divers visa => se renseigner
Metric
SI
Health
risques d'hépatite A et E, de choléra, de diphtéri
Budget
repas : 5-10$
chambre : 25-75$$
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :