Uzbekistan

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
république
Континентот
Азија
Површина (km2)
447,400
Соседните земји
Afghanistan Главен град : Kabul
Kyrgyzstan Главен град : Bishkek
Kazakhstan Главен град : Astana
Tajikistan Главен град : Dushanbe
Turkmenistan Главен град : Ashgabat

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
28,765,407
Јазици
Руската(Главна)
Tajik
Uzbek
Religion
88% musulmans, 9% orthodoxes

ECONOMIE

Валута
Узбекистански Soum
Валутен код ISO3
UZS
Стапка на (Uzbek Soum/Euro)
9500.1914575138 (16 January 2019)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
UZ
Телефон Индекс
998
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 220 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
visa obligatoire
Metric
SI
Health
Risques d'hépatite A et E, de choléra, de diphtéri
Budget
repas : 5-10$
chambre : 30-50$
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :