Bulgaria

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
régime parlementaire
Континентот
Европа
Површина (km2)
110,879
Соседните земји
Greece Главен град : Athens
Macedonia Главен град : Skopje
Romania Главен град : Bucharest
Serbia Главен град : Belgrade
Turkey Главен град : Ankara

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
7,351,234
Јазици
Бугарија(Главна)
Турција
Religion
85% orthodoxes, 13% musulmans

ECONOMIE

Валута
Бугарскиот Лав
Валутен код ISO3
BGN
Стапка на (Bulgarian Lev/Euro)
1.9558 (22 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
BG
Телефон Индекс
359
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 230 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
passeport
Metric
SI
Health
pas d'obligation
Budget
repas : 5-10€
chambre : 25-50€
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :