Croatia

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
régime semi-présidentiel
Континентот
Европа
Површина (km2)
56,594
Соседните земји
Bosnia-Herzegovina Главен град : Sarajevo
Hungary Главен град : Budapest
Montenegro Главен град : Podgorica
Serbia Главен град : Belgrade
Slovenia Главен град : Ljubljana

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
4,493,312
Јазици
Хрватска(Главна)
Србија
Religion
87,8%catholiques, 4,4% orthodoxes

ECONOMIE

Валута
Куни
Валутен код ISO3
HRK
Стапка на (Kuna/Euro)
7.3915 (18 July 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
HR
Телефон Индекс
385
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 230 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
passeport
Metric
SI
Health
pas d'obligation
Budget
repas : 80-150Kn
chambre : 450-800Kn
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :