Slovenia

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
république démocratique parlementaire
Континентот
Европа
Површина (km2)
20,273
Соседните земји
Austria Главен град : Vienna
Croatia Главен град : Zagreb
Hungary Главен град : Budapest
Italy Главен град : Rome

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
2,050,289
Јазици
Словенија(Главна)
Religion
60% catholiques, 10% athées, 2,3% musulmans

ECONOMIE

Валута
Евра
Валутен код ISO3
EUR
Стапка на (Euro/Euro)
1 (22 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
SI
Телефон Индекс
386
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 220 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
Passeport
Metric
SI
Health
pas d'obligation
Budget
repas : 10-20€
chambre : 30-50€
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :