Hungary

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
démocratie parlementaire
Континентот
Европа
Површина (km2)
93,028
Соседните земји
Austria Главен град : Vienna
Croatia Главен град : Zagreb
Romania Главен град : Bucharest
Serbia Главен град : Belgrade
Slovenia Главен град : Ljubljana
Slovakia Главен град : Bratislava
Ukraine Главен град : Kiev

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
9,905,596
Јазици
Унгарскиот(Главна)
Србија
Religion
51,9% catholiques, 15,9% calvinistes, 3% luthérien

ECONOMIE

Валута
Форинта
Валутен код ISO3
HUF
Стапка на (Forint/Euro)
322.8 (16 January 2019)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
HU
Телефон Индекс
36
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 230 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
passeport
Metric
SI
Health
pas d'obligation
Budget
repas : 2500-5000 HUF
chambre : 12000-25000 H
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :