Czech Republic

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
démocratie parlementaire
Континентот
Европа
Површина (km2)
78,865
Соседните земји
Austria Главен град : Vienna
Germany Главен град : Berlin
Poland Главен град : Warsaw
Slovakia Главен град : Bratislava

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
10,446,157
Јазици
Чешка(Главна)
Словачка
Religion
40% athées, 40% catholiques, 5% protestants

ECONOMIE

Валута
Чешка крона
Валутен код ISO3
CZK
Стапка на (Czech Koruna/Euro)
25.853 (19 July 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
CZ
Телефон Индекс
420
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 230 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
passeport
Metric
SI
Health
pas d'obligation
Budget
repas : 150-300Kc
chambre 600-2000Kc
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :