Slovakia

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
démocratie parlementaire
Континентот
Европа
Површина (km2)
49,037
Соседните земји
Austria Главен град : Vienna
Czech Republic Главен град : Prague
Hungary Главен град : Budapest
Poland Главен град : Warsaw
Ukraine Главен град : Kiev

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
5,410,371
Јазици
Унгарскиот
Словачка(Главна)
Religion
60% catholiques, 10% protestants, 4% orthodoxes

ECONOMIE

Валута
Евра
Валутен код ISO3
EUR
Стапка на (Euro/Euro)
1 (19 July 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
SK
Телефон Индекс
421
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 230 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
Passeport
Metric
SI
Health
pas d'obligation
Budget
repas : 5-10€
chambre : 33-90€
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :