Austria

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
république fédérale, régime parlementaire
Континентот
Европа
Површина (km2)
83,871
Соседните земји
Switzerland Главен град : Berne
Czech Republic Главен град : Prague
Germany Главен град : Berlin
Hungary Главен град : Budapest
Italy Главен град : Rome
Liechtenstein Главен град : Vaduz
Slovenia Главен град : Ljubljana
Slovakia Главен град : Bratislava

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
8,416,269
Јазици
Германски(Главна)
Хрватска
Унгарскиот
Словенија
Religion
73,6% catholiques, 4,7% protestants, 5% musulmans

ECONOMIE

Валута
Евра
Валутен код ISO3
EUR
Стапка на (Euro/Euro)
1 (23 February 2019)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
AT
Телефон Индекс
43
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 230 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
passeport
Metric
SI
Health
pas d'obligation
Budget
repas : 10-20€
chambre : 60-130€
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :