Kyrgyzstan

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
république, régime présidentiel
Континентот
Азија
Површина (km2)
199,951
Соседните земји
People's Republic of China Главен град : Beijing
Kazakhstan Главен град : Astana
Tajikistan Главен град : Dushanbe
Uzbekistan Главен град : Tashkent

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
5,508,626
Јазици
Kirghiz
Руската(Главна)
Uzbek
Religion
75% musulmans, 20% orthodoxes

ECONOMIE

Валута
Som
Валутен код ISO3
KGS
Стапка на (Som/Euro)
79.487426534348 (22 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
KG
Телефон Индекс
996
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон :
Фреквенција :
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
visa obligatoire
Metric
SI
Health
risques d'hépatite A et E, de choléra, de diphtéri
Budget
repas : 5-10 $
chambre : 25-50$
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :