Ivory Coast

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
régime présidentiel fort
Континентот
Африка
Површина (km2)
322,463
Соседните земји
Burkina Faso Главен град : Ouagadougou
Ghana Главен град : Accra
Guinea Главен град : Conakry
Liberia Главен град : Monrovia
Mali Главен град : Bamako

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
21,990,009
Јазици
Франција(Главна)
Religion
40% musulman, 35% catholiques, 12%animistes

ECONOMIE

Валута
CFA Franc - BCEAO
Валутен код ISO3
XOF
Стапка на (CFA franc - BCEAO/Euro)
655.957 (20 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
CI
Телефон Индекс
225
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 220 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
un visa est nécessaire pour les ressortissants de
Metric
SI
Health
fièvre jaune, typhoïde
Budget
repas : 3000-10000 XOF
chambre : 10000-50000
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :