Burkina Faso

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
régime présidentiel
Континентот
Африка
Површина (km2)
272,967
Соседните земји
Benin Главен град : Porto-Novo
Ivory Coast Главен град : Yamoussoukro
Ghana Главен град : Accra
Mali Главен град : Bamako
Niger Главен град : Niamey
Togo Главен град : Lomé

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
16,751,455
Јазици
Франција(Главна)
Religion
50% musulman, 40% animiste

ECONOMIE

Валута
CFA Franc - BCEAO
Валутен код ISO3
XOF
Стапка на (CFA franc - BCEAO/Euro)
655.957 (22 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
BF
Телефон Индекс
226
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 220 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
un visa est nécessaire pour les ressortissants de
Metric
SI
Health
malaria, fièvre jaune, typhoïde, rage
Budget
repas : 2-5 €
chambre : 7-35 €
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :