Jordan

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
monarchie constitutionnelle, régime parlementaire
Континентот
Азија
Површина (km2)
89,342
Соседните земји
Israel Главен град : Jerusalem
Iraq Главен град : Baghdad
Occupied Palestinian Territory Главен град : Ngerulmud
Saudi Arabia Главен град : Riyadh
Syria Главен град : Damascus

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
6,407,085
Јазици
Арапски(Главна)
Англиски јазик
Religion
92% musulmans

ECONOMIE

Валута
Јорданскиот динар
Валутен код ISO3
JOD
Стапка на (Jordanian Dinar/Euro)
0.81264775413712 (22 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
JO
Телефон Индекс
962
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 230 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
visa obligatoire
Metric
SI
Health
pas d'obligation
Budget
repas : 3-7 JD
chambre : 18-80 JD
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :