Saudi Arabia

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
0
Континентот
Азија
Површина (km2)
2,149,690
Соседните земји
United Arab Emirates Главен град : Abu Dhabi
Iraq Главен град : Baghdad
Jordan Главен град : Amman
Kuwait Главен град : Kuwait City
Oman Главен град : Mascate
Qatar Главен град : Doha
Yemen Главен град : Sana

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
26,131,703
Јазици
Арапски(Главна)
Religion
0

ECONOMIE

Валута
Саудиска Riyal
Валутен код ISO3
SAR
Стапка на (Saudi Riyal/Euro)
4.3012434503793 (22 October 2018)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
SA
Телефон Индекс
966
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 127/220 V
Фреквенција : 60 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
0
Metric
0
Health
0
Budget
0
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :