Syria

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
régime présidentiel autoritaire
Континентот
Азија
Површина (km2)
185,180
Соседните земји
Israel Главен град : Jerusalem
Iraq Главен град : Baghdad
Jordan Главен град : Amman
Lebanon Главен град : Beirut
Turkey Главен град : Ankara

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
21,160,016
Јазици
Арапски(Главна)
Official Aramaic (700-300 BCE)
Англиски јазик
Франција
Armenian
Kurdish
Religion
90% musulmans, 10% chrétiens, juifs

ECONOMIE

Валута
Сирискиот Паунд
Валутен код ISO3
SYP
Стапка на (Syrian Pound/Euro)
588.29920241431 (16 January 2019)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
SY
Телефон Индекс
963
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 220 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
visa obligatoire
Metric
SI
Health
pas d'obligation
Budget

chambre : 35-100 $
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :