Nigeria

GEOGRAPHIE

Главен град
Political_regime
régime parlementaire
Континентот
Африка
Површина (km2)
923,768
Соседните земји
Benin Главен град : Porto-Novo
Cameroun Главен град : Yaoundé
Niger Главен град : Niamey
Chad Главен град : Ndjamena

DEMOGRAPHIE

Население (2011)
146,255,306
Јазици
Англиски јазик(Главна)
Fulah
Hausa
Igbo
Yoruba
Religion
50% musulmans,40% chrétiens, 10% animistes

ECONOMIE

Валута
Naira
Валутен код ISO3
NGN
Стапка на (Naira/Euro)
412.46146095718 (16 January 2019)
од
во
EUR
1 5 10 50 100 200 500 1000

USD
1 5 10 50 100 200 500 1000

Патување

Знаме
кодот на државата ISO2
NG
Телефон Индекс
234
Временска зона
Стандарди за електрична енергија
Напон : 240 V
Фреквенција : 50 Hz
Тип на електрични приклучоци :
Administrative_formalities
visa obligatoire
Metric
SI
Health
fièvre jaune, choléra, paludisme
Budget
repas : 5-12€
chambre:15-60€
Season
Wildlife
Flora
Tosee

Други земји во светот, нивните конвертори

Врати се да конвертори

Кликнете на мапата или избери земја тука :